Dorte Funch

Kandidat til Egedal Byråd

Inklusion

Tanken om inklusion er smuk. Det er dog ikke alle børn, der kan inkluderes og disse skal sikres en plads i et specialtilbud.

Jeg vil gerne arbejde for at forbedre inklusionsindsatsen, så inklusionen sker til gavn for barnet.

Inklusion
I dag går der for lang tid fra man observerer problemer hos et barn til, at barnet bliver diagnosticeret. Det er derfor også svært for lærere, at tage de fornødne hensyn til barnet. Vi bør derfor sikre en hurtigere udredning end tilfældet er i dag.

Endvidere skal vi sikre, at der er de fornødne ressourcer, så der kan tages de hensyn til det enkelte barn. Allerede fra det øjeblik, hvor barnet er blevet udredt og man har besluttet, at barnet skal inkluderes i daginstitutionen/folkeskolen.

De støttetimer der tildeles barnet, må aldrig fjernes på bekostning af, at en lærer skal være vikar eller lignende. Når det enkelte barn ikke får den støtte, som det har behov for, kan barnet blive ud-ad reagerende. Dette er ikke til gavn for nogen.

For mig er det vigtigt at vi får sat ind tidligst muligt, da vi med den korrekte støtte til barnet giver bedst mulighed for at inkludere.

Vi må aldrig stoppe med at vurdere på følgende:
- inkluderer vi for meget?
- kommer inklusionen til at ske på bekostning af øvrige elever?
- får vi sat ind tidligt nok?
- inkluderer vi korrekt?
- kunne vi inkludere bedre, ved at gøre det på en anden måde end det vi gør i dag?

Specialtilbud
Det er ikke alle børn, der kan inkluderes i børnehaven eller folkeskolen.

Derfor er det også vigtigt, at vi kan tilbyde et specialtilbud til barnet, når behovet er der. Desværre opleves der i dag ventetid på at få en plads i et specialtilbud, hvilket medvirker til at barnet bliver i folkeskolen. Det er simpelthen ikke fair over for barnet.
Det vil jeg arbejde for at forbedre.